Szombathely új kerékpárút hálózattal bővül

Szombathely városát segíteni szeretnék, hogy kerékpárosbarát fejlesztéseivel új bringás úthálózattal fejlődjön.

Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projektet sajtó nyilvános eseményen mutatták be 2020. július 14-én a Városházán. Horváth Soma, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Kalmár Ervin, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztály osztályvezetője mutatta be a fejlesztés műszaki tartalmát, olvasható Szombathely hírportálján.

A projekt során megújul a város két nagyforgalmú közlekedési csomópontja: körforgalom épül a Nárai utca és a Brenner Tóbiás körút találkozásánál. Átalakul a Rohonci út-Bartók Béla körút kereszteződése. Itt kerékpársávot alakítanak ki, ami a biciklisek biztonságát szolgálja. A programban több mint 500 méter járda és csaknem két kilométeren új közvilágítási rendszer épül.

A megkötött támogatási szerződés értelmében 11 új kerékpáros útvonal kerül kijelölésre.

Szombathely közigazgatási területén, közel 10 kilométerrel növelve a város kerékpáros útvonalainak hosszát. A projekt keretében megújul a város két nagy forgalmú közlekedési csomópontja, a közlekedés biztonságának növelése érdekében: a Nárai utca és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében körforgalom létesül, valamint átalakul a Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződése, olvasható a Vaskarika oldalán.

A megvalósított fejlesztés elemei a felhívás célkitűzéseihez illeszkedve olyan közlekedésfejlesztési intézkedések, amelyek javítják a fenntartható közlekedés feltételeit, hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az éghajlatváltozás mérsékléséhez és az élhető városi környezet kialakulásához.

A közel 1 millárd Ft értékű munkálatok elvégzésére 1 év áll rendelkezésre.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!