Tatán és környékén 9 települést összekötő kerékpárkölcsönző rendszer épül

Elkezdték építeni a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszert Tatán.

Két ország kilenc települését érinti a KOMBI elnevezésű, határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer. Összesen 14 gyűjtőállomást helyeznek el, helyszínenként 16 dokkolóval. Több mint 100 kerékpárt vásárolnak a projektben, ezek harmada elektromos. A KOMBI célja az, hogy az érintett térség településeit kerékpáros közlekedéssel is összekösse, a rugalmasságát pedig az adja, hogy a benne szereplő települések mindegyikén ki lehet bérelni, valamint le is lehet majd adni a bicikliket.

Fotó: Tatai Városgazda

Tatán két gyűjtőállomást alakítanak ki, az egyik a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok mellett, a másik pedig az Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál lesz. Egyelőre az állomások helyszínének előkészítése zajlik, az elektromos csatlakozás kiépítéséhez külső vállalkozót vont be Tata Város Önkormányzata. A fejlesztésben Tata, Kisbér, Komárom, Oroszlány, a határon túlról pedig: Gúta, Ógyalla, Észak-Komárom, Naszvad és Érsekújvár is részt vesz, olvasható a tájékoztatás a kemma.hu oldalán. Tatabányától egészen Dunaalmásig szinte végig kerékpárúton haladtunk. Családi bringázásnak is tökéletes túraútvonal, hiszen az Által-ér látványa, az útburkolat minősége, a csendes útszakaszok együttese kellemes kikapcsolódást jelent.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Sőt nemrég beszámoltunk arról, hogy az Építők parkjában pumpapálya is épül. A kormány támogatásának köszönhetően az önkormányzat összesen 32 millió forintból alakíthatja ki a bringaparkot. A tervek szerint a pályát a kerékpárosokon kívül a gördeszkások, görkorisok, és rolleresek is tudják majd használni. Ha minden a terv szerint alakul, akkor már nyár végére el is készülhet a bringapálya. Az önkormányzat 16 millió forinttal járul hozzá a kerékpáros pálya elkészítéséhez és a kormány szintén 16 millió forintot tesz hozzá az aktív Magyarország program keretében a fejlesztéshez.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!