A kerékpározás gyógyító ereje

A BMX kerékpáros Kurt Yaeger nevét kevesen ismerik, de felépülésének történetét már videoklipben láthattuk a Rudimental és Ella Eyre előadásában.

Egy törés a felépített világunkban, máris kizökkent a megszokott rutinunkból, és rádöbbenünk, mennyire fontos kincs az életünk. Megváltozik minden, átrendeződik a fontossági sorrend. Mindenki másban találja meg a motivációját, hogyan tud ismét elölről építkezni. A sport az egyik legerősebb motivációs energia. Sokaknak a bringázás jelenti az igazi éltető erőt, ahogy BMX-es Kurt Yaeger-nek vagy Zsiga Csabának, a Bianchi nagykövetének is. Miért pont a kerékpározás? Egyszerű a magyarázat, amikor a kerékpáron gurulsz, akkor lehagyod a gondolataidat és csak létezel.

A Rudimetál pörgős, lendületes slágerét, a Waiting All Night már sokszor hallhattuk a rádióban, a videoklipet látva pedig egy balest utáni újjáéledést láthatunk. Kurt Yaeger hihetetlen erővel vissza tudott térni a szeretett bringájához. Ez egy hosszú, kemény út volt, és nem egyik napról a másikra történt. A legnagyobb támaszt a családja és a barátai jelentették. A videoklip forgatás során újra fel kellett eleveníteni azokat az érzéseket, amiket az amputálás után élt át. Rengeteg kérdés felmerült benne, de amint sikerült helyre tenni fejében a gondolatait, már csak arra tudott koncentrálni, hogyan tovább. A BMX kerékpárosok keveset ülnek, főleg állva tekernek, miközben ámulatba ejtő elemekkel tarkítják a gurulásukat.

Fotó Instagram/Kurt Yaeger

Sokat erősítette, edzette testét, mert hitt abban, hogy újra képes lesz BMX kerékpárját hajtani. Kurt Yaeger nem adta fel, hiszen a barátai nap mint nap ott voltak vele a kórházban és akkor is, amikor újra a pedált taposta. Azóta is fantasztikus látványt nyújt a kerékpárjával.

A Bianchi nagykövettel, Zsiga Csabával már korábban készítettünk egy interjút, amelyben szóba került a megpróbáltatása és gyógyulásának egyik kulcsa: a kerékpározás iránti szenvedélye. Az elmúlt hónapokban is sajnos látogatója volt a kórháznak, de mindig sikerül erőt gyűjteni.

Fotó Zsiga Csaba

Jelenleg is rendszeresen segít másoknak, edz, spinning órákat tart Fonyódon és készül a túráira. Erről hamarosan beszámolunk, de előjáróban csak annyit, hogy nem mindennapi bringázásra vállalkozott.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!