A Tour és Giro győztes Egan Bernal busznak ütközött, intenzív osztályon kezelik Bogotában

Egan Bernal Tour de France- és Giro d’Italia-győztes kerékpároson hétfőn több műtétet is végre kellett hajtani súlyos balesetét követően, jelenleg egy bogotai kórház intenzív osztályán kezelik.

A 25 esztendős világsztár bringás hétfő reggeli edzés közben Gachancipában karambolozott egy álló busszal, amely rálógott az útra – számolt be a cyclingnews szakportál. A balesetről a közösségi médiában feltűnő fotón a jármű hátsó lökhárítója erősen be van horpadva, míg Bernal a hátán fekszik a földön. A bringást a Bogotában található Clinica de la Sabanába szállították.

Az orvosok előbb az eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint az összeomlott, bevérzett tüdejét operálták meg, majd az éjszaka folyamán gerincében állították helyre az elmozdult / törött részeket.

Az Eurosport a kórház tájékoztatása szerint azt írja, hogy az idegsebészeti műtét hat hátközépi csigolyát érintett, mely során az idegek sérülését próbálták elkerülni, megőrizve a gerinc mozgásképességét.

A La Sabana klinika közleménye szerint a 25 éves sportolót 72 óráig megfigyelés alatt tartják a kórház intenzív osztályán.

A sérülései miatt Egan Bernal a szezon nagy részét vélhetően kihagyja, és kétséges, hogy el tud-e indulni júliusban a Tour de France-on, ami az idei fő versenye lett volna.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!