Caleb Ewan nyerte a Tour de France tizenegyedik szakaszát

Caleb Ewan nyerte szerdán a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 11. szakaszát, amelyen Primoz Roglic megtartotta első helyét az összetettben.

A Chatelaillon-Plage és Poitiers közötti 167.5 kilométeres etapon egy negyedik kategóriás emelkedő és egy gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre, amelytől rögtön az éles rajtnál eltekert Matthieu Ladagnous. A francia bringás pályafutása során 11. alkalommal szökött a francia körversenyen, ezúttal öt perc fölötti előnyt dolgozott ki, ám 124 kilométer szólóban töltött szökés után utolérték.

Noha a záró hat kilométerre ellépett egy háromfős szökés, két kilométerrel a cél előtt ismét együtt volt a főmezőny, így a várakozásoknak megfelelően sprintbefutó döntött. A rendkívül szoros hajrában négyen voltak versenyben az etapgyőzelemért, végül a harmadik szakaszon is első ausztrál Ewan haladt át elsőként a célvonalon a háromszoros világbajnok és a negyedikként célba érő Wout van Aertot vállal odébb rakó Peter Sagan és a zöld trikós ír Sam Bennett előtt.

Az összetett élcsoportja nem változott, Primoz Roglic előnye – 1870 kilométer megtétele után – változatlanul 21 másodperc a címvédő Egan Bernal előtt.

Csütörtökön a Chauvigny és Sarran Correze közötti 218 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg jövő hét vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!