Kivetítették a Tour de France győztes Pogacar képét a Burj Khalifára

Hétvégén Tadej Pogacar történelmi győzelmével ért véget a 107. Tour de France.

Elismerése jeléül az UAE Team Emirates versenyzőjének képét vasárnap este kivetítették a világ legmagasabb épületére, a 828 méter magas dubai Burdzs Kalifára.

Születésnapi ajándéknak sem utolsó az emírségekbeli csapattól, ugyanis Pogacar hétfőn ünnepelte 22. születésnapját.

Fotó: Dubai Media Office

A Burj Khalifa

Az alaprajz a pókliliom (Hymenocallis) háromlevelű absztrakt verziójára hasonlít, és iszlám építészeti jegyeket is tartalmaz. A három sziromszerű elem egy központi mag köré került. Lentről haladva minden szirom spirálszerűen kisebbedik a torony tetejéig, így csökkentve ezzel a torony átmérőjét, melynek legmagasabb pontja 1,2 méteres kilengéssel bír.142 ezer négyzetméter csillogó burkolatot javarészt alumíniumból és rozsdamentes acélból alakították ki úgy, hogy ellenálljon az extrém magas hőmérséklettel járó időjárási viszonyoknak. Az első 37 emeleten Armani-hotel kapott helyet, melyet Giorgio Armani tervei alapján dekoráltak ki. A 45. és 108. emelet között mind a 700 privát apartman gazdára talált az értékesítés megkezdését követő 8 órában. A 123. és 124. emeleten kilátó üzemel, a további szinteket irodaként hasznosítják. Az emeletek közötti közlekedésről 56 db, egyenként 42 személyes lift gondoskodik, 18 m/s-os sebességgel. Az épület mellé 6600 fényforrás és 50 projektor megvilágította rekordméretű szökőkútrendszert építettek. A 275 méter hosszú műremek 150 méteres magasságba lövi fel a víznyalábokat.

AZ EXTRÉM KÖRÜLMÉNYEK, A FÉNYŰZŐ ANYAGOK MIND-MIND EMELTÉK AZ ÉPÍTÉS AMÚGY IS MAGAS KÖLTSÉGEIT, AMELYEK VÉGÜL 1,5 MILLIÁRD DOLLÁRRA EMELKEDTEK. 

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!