Vas Blanka nem indul a 2024-es cyclocross világbajnokságon Táborban

Tegnap írtunk róla, hogy Vas Blanka indulása betegség miatt veszélyben van. Remek teljesítménnyel hangolt Blanka a hétvégi terepkerékpáros világbajnokságra múlt héten. Péntek reggel csapata az SD Worx hivatalosan bejelentette, hogy vírusfertőzés miatt nem tud indulni Táborban a cyclocross vb-n.

A csehországi Táborban 2024. február 3-4. között rendezik a nők és férfiak világbajnoki futamait. Az SD Worx bringása lett volna az egyetlen felnőtt, női magyar induló.

“Fáj a fejem, be van dugulva a fülem és az orrom, és általánosságban elég gyenge vagyok. A vasárnapi verseny után már nem éreztem százszázalékosnak magam, de akkor azt még a kimerültség és az utazás számlájára írtam, azóta viszont egyre romlott az állapotom. Csütörtökön ténylegesen betegen keltem, de már a szerdai edzést sem tudtam elvégezni – nyilatkozta csütörtökön Blanka.

“Borzasztó, hogy Blanka nem vehet részt a világbajnokságon” – nyilatkozta Lars Boom az SD Worx sportigazgatója. Miután kulcscsonttörése miatt kihagyta a cyclocross idény egy részét, formája már múlt héten kezdett visszatérni ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson a világbajnokságon. Blanka az elmúlt napokat ágyban töltötte betegsége miatt. Sajnáljuk, hogy nincs esélye indulni Táborban. Jelenleg a pihenés és a gyógyulás most elsőbbséget élvez.” zárta gondolatait az igazgató.

Vas Blanka múlt hétvégén ezüstérmet szerzett a Hoogerheidében rendezett cyclocross világkupán. Ezen a versenyen az idei szezont uraló Fem van Empel tudta csak 1 másodperccel megelőzni a magyar bringást, aki az év legfontosabb terepkerékpár versenyén esélyesként állt volna a rajthoz. Mielőbbi gyógyulást kívánunk, Blanka!

Magyarok a világbajnokságon

Az előzetesen leadott névsor alapján a férfiaknál a felnőttek között a magyar bajnok Dina Márton, az U23-as korosztályban a felnőtteknél magyar bajnoki bronzérmes Endrédi Máté, az U19-esek között pedig Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár és Kiss Benedek képviseli a magyar színeket. A nőknél az U19-es korcsoportban Bruchner Regina indul.

A vb programja:

  • péntek:
    csapat váltó 12.30
  • szombat:
    junior nők (Bruchner Regina) 11.00
    U23 férfiak (Endrédi Máté) 12.30
    felnőtt nők 14.30
  • vasárnap:
    junior férfiak (Takács Zsombor, Vas Barnabás, Zsembery Boldizsár, Kiss Benedek) 11.00
    U23 nők 12.30
    felnőtt férfiak (Dina Márton) 14.30

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!