Új szakaszokkal gazdagodik Debrecen kerékpárút-hálózata

Debrecen sürgető feladatai között szerepel a kerékpárút-hálózat bővítése, hogy ezzel megkönnyítse a munkába járást az ipai parkokba.

Debrecen önkormányzata a Biczó István-kertben lévő Sikló utca és a Panoráma út között, a Diószegi út nyomvonalát követve építtet 2700 méter hosszú kerékpárutat. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent összegzés szerint tizenkét cég jelentkezett a munkára, végül két hajdúhadházi vállalkozás közös ajánlata nyert. Az önkormányzat a beruházásra közel bruttó 250 millió forint uniós forrást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A tender leírása szerint a bicikliút a teljes hosszán bő két méter széles lesz, s a lakosság közlekedése mellett turisztikai célokat is szolgál majd.  A nyertesnek egy éve lesz a munkaterület átvételétől a bicikliút megépítésére. Ez a kerékpárút egyébként két ugyancsak új kerékpárútszakaszhoz csatlakozik majd, azokra a beruházásokra is nemrégiben választották ki a kivitelezőt.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Az önálló kerékpárút a Wesselényi úton épül majd. Ott a Keletterv épületéig már megépítették a bicikliutat, ezt folytatják majd a Vágóhíd utcai felüljáró felé, ahol 582 méter hosszan alakítják ki az elválasztott rendszerű gyalog- és kerékpárutat. A régi dohánygyár területén több hivatal és cég működik. A másik, közel 3 és fél kilométeres kerékpárutat a Diószegi úton építik majd fel. A kezdőpontja a Vágóhíd utca – Diószegi út – Bihari utca csomópontja lesz, a végpontja pedig a Diószegi út és a Sikló utca kereszteződése.  Jelenleg a város nyugati oldalán épül kerékpárút. A közel három méter széles gyalog- és kerékpárút a Kishatár utcán, a bevásárlóközponthoz vezető körforgalmi csomóponttól kezdődik majd, végighalad a Kishatár és a Torockó utcán a Kunhalom utca becsatlakozásáig. A 120 millió forintos beruházást tavaszig kell befejeznie a kivitelezőnek, olvasható a tájékoztatás a dehir.hu oldalán.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!