Vas Blanka nyerte a női Giro d’Italia nyolcadik szakaszát

Vas Kata Blanka az első helyen ért célba a női Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán.

A szombati, nyolcadik, Nouro és Sassari közötti 125.7 kilométeres szakasz izgalmas hajrával zárult 38 fokos hőségben, s az utolsó 75 méteres befutót rengeteg támadás övezte.

Vas Blanka a hajrában kiválóan helyezkedett az esélyesek csoportjában és az emelkedős utolsó kilométereken végig az élcsoportban tekert.

Előbb a sportági legenda, a holland sprinter Marianne Vos kerekén, majd az enyhén emelkedő utolsó kilométeren már az amerikai bajnok Chloe Dygert szélárnyékában. Innen is indult meg az utolsó 100 méteren belül és egy kerékpárhossznyival nyert Dygert és a német bajnok Liane Lippert előtt.

Ez a magyar kerékpársport első Grand Tour szakaszgyőzelme, Vas Blanka pályafutásának legnagyobb sikere.

Blanka az elmúlt három héten belül szakaszt nyert a svájci körversenyen, majd aranyérmes lett a magyar bajnokságon időfutamban és a mezőnyversenyben is.

„Hihetetlen! A reggeli rajtnál sosem gondoltam volna, hogy megnyerhetem a szakaszt. A csapat a rádióban mondta, hogy teljesen megbízik bennem, ezért mentem neki” – nyilatkozta a bravúrt követően Vas Kata.

 

 

Eredmények, 8. szakasz, Nuoro-Sassari, 125,7 km:

1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 3:00:41 óra
2. Chloe Dygert (amerikai, Canyon//SRAM) azonos idővel
3. Liane Lippert (német, Movistar) a. i.

A viadal vasárnap a Sassari és Olbia közötti 126,85 kilométeres etappal zárul.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!