Győri bringások 130 km-t kerékpároztak a Giro 2. szakaszán

Egy Győr környéki bringás egyesület, a Pannonhalma Loland Stelvio Project úgy döntött, hogy a Giro d’Italia második magyarországi szakaszának egy részét közösen végigtekerik.

Míg Valter Attila Budapesten, addig vasárnap a Pannonhalma Loland Stelvio Project néhány tagja rózsaszín mezt felvéve, letekerték a járvány miatt elmaradt Giro d’Italia Győr környékéi szakaszát. A lelkes csapat Tátról indult el, majd 130 kilométer megtétele után érkeztek Győrbe, de menet közben érintették Tatát, Kisbért és Pannonhalmát is. 

Fotó Csapó Balázs

Technikai akadályokkal is számolniuk kellett: a láncproblémájuk és 6 defekt ellenére sem adták fel a kitűzött céljukat. Közlekedésbiztonsági okokból Budapest és Esztergom környékét kihagyták.

A Giro d’Italia elhozta volna az országúti kerékpározás leggyorsabb versenyzőit, velük együtt a több tízezres rajongótábort is. Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy várhatóan október 3-tól 25-ig rendeznék meg az olasz kerékpáros versenyt, erről bővebben itt olvashatunk. Az eddigi hírek szerint az idén nem kerül sor magyarországi szakaszokon való versenyzésre, így csak jövőre láthatjuk a kerékpározás nagy versenyzőit hazánk útjain tekerni.

Fotó Csapó Balázs

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!