Arnaud Demare győzelme centiken múlott a Giro d’Italia 4.szakaszának befutóján

A célba érés után percekig várakoztak az eredményre a sprinterek,mert szinte egyszerre érkezetek be hárman is.

A Catania és Villafranca Tirrena közötti 140 kilométeres szakaszon rögtön a rajt után meglépett egy háromfős szökevénycsapat, amelyből az Androni svájci versenyzője, Simon Pellaud húzta a legtovább, őt csak 23 kilométerrel a cél előtt érte utol a mezőny.

Ott viszont összeálltak a sprintbefutónál esélyes versenyzőket segítő vonatok, és megkezdődött a hosszú felvezetés, amelyben főleg a Peter Sagant segítő Bora volt aktív. A szakasz harmadik kategóriás, 1100 méteres emelkedőjén leszakított Fernando Gavíria 6,5 kilométerrel a cél előtt adta föl a felzárkózás reményét, ezzel együtt azt is, hogy elveszi Diego Ulissitől a pontversenyben éllovasnak járó ciklámen színű trikót.

Az utolsó ezer méteren belül volt még egy szökés, majd Peter Sagan robbantott, a szlovák klasszis azonban szó szerint az utolsó centiméren megint kikapott – háromhetesen ez már a 30. második helye volt – a francia Arnaud Demare-tól. A befutó után még a versenyzők is perceken át tanácstalanul álltak, hogy melyikük győzött végül.

Fotó bettiniphoto

Fotó Giro d’Italia

Ez azt jelenti, hogy a célfotón középen látható Sagannak továbbra sincs győzeleme 2020-ban, viszont a második helyért járó pontokkal átvette a vezetést a pontversenyben, és szerdán már ő tekerhet a ciklámen trikóban.

L'ultimo, combattutissimo chilometro, della Tappa 4!

Közzétette: Giro d'Italia – 2020. október 6., kedd

A CCC magyar versenyzője, Valter Attila ezúttal is a főmezőnnyel együtt ért be a célba. Összetettben továbbra is a portugál Joao Almeida (Deceuninck Quick-Step) vezet a kolumbiai Jonathan Caicedo előtt.

A szombati rajt előtt még a legnagyobb esélyesek közé sorolt Geraint Thomas a hétfői bukása után a feladta a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt. Hétfőn azonban még a lassú rajt során egy eldobott kulacs miatt bukott és ugyan az Enna város és az Etna vulkán közötti 150 kilométeres szakaszt még végigtekerte, ám több mint 12 perc hátrányban ért célba. “MRI és CT vizsgálatokat is végeztünk kedden reggel, s ennek során derült ki, hogy egy apró törés van a medencéjénél. Elővigyázatosságból visszaléptetjük a versenytől Thomast, mert ez a fajta sérülés igen könnyen súlyosbodhat, aminek már sokkal hosszabb a gyógyulási ideje” – fogalmazott a bringás csapatának, az Ineosnak a csapatorvosa, dr. Phil Riley.

4. SZAKASZ (Catania–Villafranca Tirrena, 140 km)
1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 3:22:13 óra
2. Peter Sagan (szlovák, BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Davide Ballerini (olasz, Deceuninck–Quick-Step) a. i.
…82. Valter Attila (CCC) a. i.

Az összetett:
1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck–Quick-Step) 11:06:36 óra
2. Jonathan Caicedo (ecuadori, EF) 2 mp hátrány
3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 39 mp h.
…40. Valter 8:00 p h.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!