Valter Attila negyedik helyen ért célba a legendás Strade Bianchén

Noha a Strade Bianche olasz egynapos nem tekint vissza több évtizedes múltra, mint sok másik klasszikus (csak 2007 óta rendezik meg), mégis hamar a versenyzők és a szurkolók kedvencévé vált.

A 184 kilométeres útvonal a napsütötte Toscana legszebb részein halad át, igazán különlegessé pedig fehér murvás részei teszik (melyekről a nevét is kapta), illetve a nehézsége: több mint 60 kilométernyi, összesen 11 murvás szektora miatt a „fehér utak poklának” is nevezik – nem véletlenül.

Valter Attila az elképesztő negyedik helyen ért célba. Tadej Pogacar nyerte a futamot, második Alejandro Valverde a harmadik Kasper Asgreen lett. A szlovén 50 kilométerre a vége előtt lépett meg az addigra már – részben a verseny eleji bukás miatt – megfogyatkozott mezőnytől, amelyben ott volt a Groupama-FDJ 23 éves magyar versenyzője is.

A korábbi világbajnok Alejandro Valverde és a dán Kasper Asgreen körülbelül 10 kilométerre a céltól üldözőbe vette Pogacart, de nem tudtak jelentősen faragni az addigra majd’ másfélpercesre duzzadt hátrányból, eközben kicsit hátrébb Valter Attila támadott, és csatlakozott a második, ötfős üldözőcsoporthoz.

A sienai befutónál semmi nem veszélyeztette Pogacar győzelmét, 37 másodperc hátránnyal Valverde érkezett meg másodikként, a harmadik a tavalyi Flandriai kör győztese, Asgreen lett, negyedikként pedig a fantasztikus napot teljesítő Valter Attila gurult a célba, aki 1:07-et kapott a győztestől.

Fetter a tavalyi 100. pozícióját jelentősen megjavítva ezúttal 47. lett, míg Dina nem fejezte be a versenyt a viadal eredményközlője szerint.

Eredmény, Strade Bianche, 184 km:

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:47:49 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 37 másodperc hátrány
3. Kasper Asgreen (dán, Quick-Step Alpha Vinyl) 46 mp h.
4. Valter Attila (Groupama-FDJ) 1:07 perc hátrány
…47. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 8:14 p h.
Dina Márton (EOLO-Kometa) nem fejezte be a versenyt.

A nők versenyében a belga bajnok Lotte Kopecky (SD Worx) az utolsó métereken hajrázta le a kétszeres győztes holland Annemiek van Vleutent (Movistar).

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!