Kutyafuttában haladt át hazánkon a télies időjárás

Az ország keleti felében a hóesés nehezítette a közlekedést, addig a nyugati országrészben az eső tette szomorkássá az égboltot. Viszont egy biztos, a bringásoknak nincs akadály.

 

Amikor leesik a hó, akkor a közlekedésben résztvevők is elfelejtik a megtanult szabályokat, hiszen óvatos, csúszós utak sokkal nagyobb körültekintést igényelnek. Az ónos esőben pedig korcsolyapályává változik az úttest. Korábbi cikkeinkben már írtunk arról, mi a teendő, ha fagyos, havas időben indulunk kerékpározni.

Fotó Tokár Rita

Fotó Tokár Rita

Fotó Tokár Rita

Ezzel ellentétben nyugaton, a Balaton partján kedvezőbb feltételek között lehetett bringázni, ahogy Zsiga Csaba a Bianchi nagykövet képein is látszik.

Fotó Zsiga Csaba

Fotó Zsiga Csaba

Mai nap a kutyák is középpontba kerültek, néha a kedves, érdeklődő lényük vette le a lábukról a bringásokat, ezzel ellentétben a világ másik végén balesetet okozott egy eb az idei év első országúti versenyén Argentínában.

A Vuelta a San Juan első napján cél előtt 3,2 kilométerrel történt tömeges baleset, mert az egyik néző túl közel állt versenyzőkhöz. A második szakasz is tartogatott meglepetést, hiszen egy kutya került a bringások elé. A perui Robinson Ruiz nem tudott kitérni előle és nekihajtott a kóbor állatnak, így próbálta elkerülni az ütközést Iker Ballarinnal. Daniel Juarez nem tudta kivédeni a balesetet, és átesett a kormányon. Ahogyan a videóban is látszik, a kutyának alig esett baja,mert hamar elszaladt onnan, csak a versenyzőknek kellett összeszedniük magukat.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!