Gravel bike, egy igazi multifunkcionális kerékpár

A Bringaland Kerékár Üzlet és Szerviz munkatársai mindenben segítségükre voltak, hogy többet megtudjunk a gravel bringákról.

Egyre többször kapjuk fel a fejünket, ha egy bringás országúti kerékpárnak kinéző bicajjal, túratáskával felpakolva gurul a kavicsos, murvás terepen. A gravel bike hazánkban is egyre népszerűbb kerékpártípus.

Első látásra szinte olyan, mint egy országúti kerékpár, de közelebbről már több részletében látszódik rajta, hogy van benne mountain bike-ra, trekkingre és cyclocross-ra jellemző jegyek. Elsőre feltűnik, hogy a vázgeometriája másabb, mivel arra törekedtek a kialakításánál, hogy kényelmesebb legyen hosszú távon is.

A szélesebb és a végeinél kifelé álló koskormánya is ezt a funkciót szolgálja. A stabil tartás elengedhetetlen egy murvás, kavicsos úton. A legtöbb gravel kerékpárra már tárcsafékeket szereltek azért, hogy egy gurulásnál határozottabb legyen a megállás.

Az országúti kerékpárral ellentétben úgy alakították ki a fejcsövet, hogy egyenesebb háttal könnyebb legyen kerékpártúrákat megtenni. A hosszabb, akár több napos utakhoz elengedhetetlen a kerékpáros táska, ezekhez több rögzítési pontot is kialakítottak. A ballonosabb gumik 35-38 mm szélességűek, ezek egyaránt alkalmasak aszfaltra és murvás terepre is.

A Bringaland Kerékár Üzlet és Szerviz bőséges választékkal várja érdeklődőit, alkalmazottai nagy tapasztalattal, odafigyeléssel segítenek kiválasztani álmaink kerékpárját.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!