Jövő évtől Pro Team kerékpáros csapat lesz a Kometa-Xstra

A  hétszeres Grand Tour-győztes spanyol Alberto Contador és a kétszeres Giro d’Italia-győztes olasz Ivan Basso egy miskolci sajtótájékoztató keretén belül mutatták be jövő évi terveiket.

Pro Team csapat lesz a Kometa-Xstra, amely új néven fog megjelenni az indulók között. A tájékoztató Giacomo Pedranzini, a Kométa Zrt. vezérigazgatója köszöntőjével kezdődött, aki nagyon örült annak, hogy a magyarországi körverseny egyre jobban fejlődik. Kiemelte, hogy a sikerhez elengedhetetlen a napi munka, kitartás, a szándékra való törekvés és ha ezek összhangban vannak, akkor garantált a győzelem. Szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy az emberek jobb életminőséggel rendelkezzenek. Fetter Erik balesete nagyon rosszkor jött, hiszen egyre jobban menetelt előre. Giacomo Pedranzini egy személyes hasonlattal élt: A nagyapja folyton azt mondta neki, hogy minden okkal történik. Fetter Erik most nem lehet ott a kis-Giron, de jövőre talán már ott állhat a nagyon.

Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Ezután Pisztolyos (El Pistolero), vagyis Alberto Contador vette át a szót. Alberto Contador Alapítvány 2013 óta azon dolgozik, hogy a csapata a legmagasabb szintre lépjen. U23-as csapattal kezdték, aztán egyre feljebb haladtak a Kométával együtt. Most jön egy újabb ugrás a kategóriában, csatlakozik egy másik főszponzor, az Eolo, így professzionális szintre léphetnek.

Rettegett Iván (Ivan il Terribile), azaz Ivan Basso a csapat sportigazgatója azzal indította a beszélgetést, hogy köszönetet mondott a Tour de Hongrie szervezőinek. “A folyamatosan változó helyzetben is vállalták, hogy megrendezik ezt a versenyt, mert ez nemcsak a kerékpárosok, hanem a szurkolók és a szponzorok számára is nagyon fontos.” Van egy olyan stábjuk, akik kimondottan azokat a fiatalokat figyelik, akik a kisebb rendezésű versenyeken is kimagaslóan teljesítenek. Megfelelő csapatot biztosítanak, ezáltal megadják a hátteret a fejlődésre.

Ivan Basso, Fotó © Tokár Rita | Bringazas.hu

Fetter Erik nyakmerevítőben és felkötött kézzel jelent meg a tájékoztatón, ami azt jelenti ,hogy jó úton halad a gyógyulása. Személyesen készített interjúban érezhető volt a pozitív hozzáállása a jövőjével kapcsolatban, ugyanis akár már a következő hetekben újra bringára is ülhet. Kitért a hazai közlekedési helyzetre és egy érdekes hasonlattal élt:

Amikor az utakon edzünk, akkor a munkánkat végezzük, úgy, ahogy bármelyik más sofőr. Olyan érzésem van, mintha háborúban lennék, de fegyver nélkül. Ha több ember ülne kerékpáron, akkor megváltozna a hozzáállásuk a közlekedéshez. Nagyon fontos a 1,5 méter távolság megtartása, hiszen akár az életünkbe is kerül.

Ez az első nagy nemzetközi verseny, amit nem résztvevőként, hanem a pálya széléről figyelt, és nagyon jó érzés volt a szurkolókkal együtt biztatni a társait.

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője először arra hívta fel a figyelmet, hogy a két nagyágyú, Alberto Contador és Ivan Basso jelen van a Tour de Hongrie eseményen, ez hatalmas megtiszteltetés. A közlekedési balesetek statisztikái nem jók, először a fejekben kell rendet tenni. Mindegy, hogy autós, kamionos, buszos, aki az utakon közlekedik, tisztelni és vigyázni kell saját és mások épségére.

A sajtótáékoztató végén a miskolci rajhoz siettek, hogy megadják a jelet az 5.és egyben zárószakasz indításához.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!