Bringával rajzolt karácsonyi formák

Mindenki másért szeret kerékpározni, valaki csak a kilométereket gyűjtögeti, más pedig a hétköznapi gondokból menekül a sportba. A kreatív bringások belecsempészik a játékosságot az útvonalukba és “formákat tekernek le” a GPS koordináták alapján.

Egy Anthony Hoyle nevű angol férfi imád kerékpározni: életmódjához tartozik egy-egy nagy kör London körül. Mivel az ünnep közeledtével a férfit is megszállta a karácsony szelleme, úgy gondolta, összerakja hobbijával a dolgot.

Hoyle tehát biciklire pattant, bekapcsolta GPS alapú kerékpáros applikációját, majd útnak indult. “Nem tudhatod, mi sül ki belőle, amíg le nem szállsz a kerékpárról, ez az izgalmas benne”– árulta el a férfi.

Hoyle azt mondja, amint ránéz a térképre, mindig beugrik neki valami, és aznap próbál épp abban a formában haladni, hogy a megtett útvonal alapján kirajzolódjon a kívánt alak. Ezzel a módszerrel „lebiciklizte” már a télapót, egy hóembert, egy rénszarvast, de szokása más, felismerhető formákat is létrehozni.

Fotó Anthony Hoyle

Fotó Anthony Hoyle

Nem kell messzire menni, hiszen Magyarországon is akadnak kreatív bringások, köztük Holló Mariann is, aki rengeteget sportol, kerékpározás közben pedig GPS segítségével rögzíti a bejárt utat. Innen jött az ötlet, hogy különféle, 6 és 13 kilométer közötti ábrákat formázó útvonalakat kezdett bejárni. Mariann így nyilatkozott a tervezéséről:

A valóságban természetesen minden sokkal nehezebb, mint a tervasztalon, és rengeteg a buktató. Ugye forgalomban megy az ember, tehát figyelni kell az autókra, a gyalogosokra, de nem utolsósorban az »alkotásra« is. Sokszor direkt derékszögben kell kanyarodnom, hogy jól kiadja a formát, néha meg árkon-bokron le kell vágnom a kanyarokat.

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!